">
Architecture/Sustainable Design:
Ferraro Choi And Associates, Ltd
Mechanical/Electrical/Plumbing:
Lincolne Scott
Landscape Architecture:
LP & D
Civil Engineering:
Okahara & Associates
Laboratory:
McLellan Copenhagen
About

The USDA Forest Service Pacific Southwest Research Station is a 32,320 square-foot laboratory and research facility for the Institute of Pacific Islands Forestry in Hilo, Hawaii. The complex is linked by covered walkways and landscaped courtyards and will include an administration building, multi-purpose building, research building, field support building, and shade houses.

The facility features offices and work areas for research staff, two wet laboratories, support spaces such as computer rooms, delicate instruments room, glass washroom, library, map room, administration, and a multi-purpose conference space.

The project employed various sustainable design strategies, which are listed below:

Sustainable Design Strategies:

  1. Daylighting design
  2. Shading design for glazing
  3. Envelope insulated against heat gain
  4. Energy efficient building orientation
  5. Energy efficient building configuration
  6. Septic system on-site
  7. Native landscaping
  8. Porous paving systems
  9. Recycled materials
  10. Locally produced construction materials
  11. Systems commissioning
  12. LEED® recognized strategies